![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
malzemelerimiz(4 kişilik)
250 gr. sivri biber 3 kg domates 1 kg. kuşbaşı et 1/2 kg.pirzola baharatlar: tuz,5 türlü,pul biber,kara biber varsa sac yoksa bildiğin çukur teflon tava.. margarin yada sıvı yağ(1/2 paket) yapılışı: tavamızda yağımızı eritiyoruz ardından ince ince kıydığımız sivri biberleri bu yağda kavuruyoruz,sonra etlerimizi kavurduğumuz bibere atıp iyice etlerle beraber kavuruyoruz.. domatesleri isteğe göre ister rendeleyin ister minik minik doğrayın..ardından domatesleride bu karışımın içine atıyoruz ve çevirmeye devam ediyoruz... püf noktasıomatesleri attığımız gibi baharatlarımızıda ardından serpiştirmek.. iyice kısık ateşte kavurduktan sonra buyrun servise hazır.. servis önerim: tavayı masanın ortaya koyup hep beraber tavadan yemeniz yemeğe başlamadan önce ince uzun ak pide ekmekleri bilirsiniz onları kesip yemeğin üzerine koymanız..ekmeklerin ayrı bir lezzeti oluyor o vakit ve aş soğumuyor..yanında ayran için afiyet olsun |