Merve |
11.Nisan.2019 21:03 |
Tokatın Meşhur Zeytinyağlı Yaprak Sarması
<b>Tokat Yaprak Sarması<br /><br /><br />Tokat'ın Meşhur Zeytinyağlı Yaprak Sarması<br /><br />Zeytinyağlı yaprak sarma <br />KAÇ KİŞİLİK: 8-10 <br />HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk <br />PİŞME SÜRESİ: 30 dk <br /><br />Malzemeler:<br /><br /><br />500 gr asma yaprağı<br /><br />2 su bardağı dolmalık pirinç<br /><br />1 çay bardağı zeytinyağı<br /><br />1 soğan<br /><br />2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık<br /><br />2 tatlı kaşığı kuşüzümü<br /><br />Tuz, karabiber, nane<br /><br />Hazırlanışı:<br />* Pirinci yıkayıp ılık suda ıslatın ve 30 dakika bekletin. Süzüp durulayın. Soğanı soyup kıyın.<br /><br />* Zeytinyağını tencereye alıp soğanı ekleyin. Biraz pembeleştirip süzülmüş pirinci ek edin. 1-2 dakika kavurun. Fıstık, üzüm, tuz ve baharatı ek edip karıştırın, ocaktan alın.<br /><br />* Asma yapraklarını tuzlu kaynar suda sararıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.<br /><br />* Bir tepsinin içinde yaprakları tek tek açarak hazırladığınız iç malzemeden ortalarına ekleyip sigara şeklinde sarın. Tencereye dizip üzerine bir tabak kapatın. 2 su bardağı ılık su ek edip ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. <br /><br />* Sarmaları servis tabağına alıp üzerine 1 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin. Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.</b>
|