![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Tokat Yaprak Sarması
Tokat'ın Meşhur Zeytinyağlı Yaprak Sarması Zeytinyağlı yaprak sarma KAÇ KİŞİLİK: 8-10 HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk PİŞME SÜRESİ: 30 dk Malzemeler: 500 gr asma yaprağı 2 su bardağı dolmalık pirinç 1 çay bardağı zeytinyağı 1 soğan 2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık 2 tatlı kaşığı kuşüzümü Tuz, karabiber, nane Hazırlanışı: * Pirinci yıkayıp ılık suda ıslatın ve 30 dakika bekletin. Süzüp durulayın. Soğanı soyup kıyın. * Zeytinyağını tencereye alıp soğanı ekleyin. Biraz pembeleştirip süzülmüş pirinci ek edin. 1-2 dakika kavurun. Fıstık, üzüm, tuz ve baharatı ek edip karıştırın, ocaktan alın. * Asma yapraklarını tuzlu kaynar suda sararıncaya kadar haşlayıp süzgece alın. * Bir tepsinin içinde yaprakları tek tek açarak hazırladığınız iç malzemeden ortalarına ekleyip sigara şeklinde sarın. Tencereye dizip üzerine bir tabak kapatın. 2 su bardağı ılık su ek edip ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. * Sarmaları servis tabağına alıp üzerine 1 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin. Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın. |