Merve |
11.Nisan.2019 21:03 |
Salata Ve Mezeler
AVOKADOLU DENİZ MAHSÜLLERİ SALATASI<br /><br />2 Tane avokado<br />150 gr kalamar<br />10 Tane istiridye<br />10 Tane iç midye<br />150 gr ak balık eti<br />4-5 Dal maydanoz<br />4-5 Dal dereotu<br />4 Tane yeşil zeytin<br />2 Tane haşlanmış yumurta<br />1 Tane limon suyu<br />Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı<br />Cherry domates<br />Roka ve salata yaprakları<br />Tuz, karabiber<br /><br />Hazırlanışı<br /><br /> * Avokadoları soyup, küçük küpler halinde doğrayın.<br /> * Kalamarları haşlayın.<br /> * Balık eti, istiridye ve midyeleri tavada pişirin.<br /> * Dereotu ve maydanozları incecik kıyıp, yeşil zeytinleri incecik doğrayın.<br /> * Avokado hariç tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırıp, tuz ve karabiber serpin.<br /> * Zeytinyağını ekleyip, en az 3 saat dinlendirin.<br /> * Servis yapacağınız vakit avokadoyu ek edin.<br /> * Salata, roka yaprakları, cherry domates ve haşlanmış yumurta ile süsleyip servis yapın.<br /><br /><br />ÇİN SALATASI<br /><br />1 Tane orta boy turp<br />1 Tane soğan<br />1 Tane havuç<br />1 Tane salatalık<br />1/4 Marul<br />1 Çay fincanı soya filizi konservesi<br />Sos malzemesi :<br />1 Çay bardağı yoğurt<br />1 Çay kaşığı ketçap<br />1 1 Çay kaşığı limon suyu<br />1 Çay kaşığı tuz <br /><br />Hazırlanışı<br /><br /> * Turp, salatalık ve havucu temizleyip, rendeleyin.<br /> * Malzemeyi bir kapta karıştırın.<br /> * Marul ve soğanı ince ince kıyıp, servis tabağına alın.<br /> * üzerine turp, salatalık ve havuç karışımını yayın.<br /> * En üste soya filizini yerleştirin.<br /> * Yoğurt, ketçap, limon suyu ve tuzu karıştırarak bir sos hazırlayın.<br /> * Salatanın üzerine sosu gezdirip, servis yapın.<br /> * NOT : Mevsimine göre salatanıza 1/4 kırmızı lahana ek edebilirsiniz.<br /> * Kırmızı lahanayı rendeleyip turp, salatalık ve havuçla karıştırın.<br /> * 1 Porsiyon 35 kaloridir.<br /><br />PEMPE SALATA <br /><br />Yarım demet kırmızı pancar<br />Yarım su bardağı yoğurt<br />Yarım su bardağı mayonez<br />5-6 Diş sarımsak<br />1 Demet maydanoz<br />3-4 Tane kornişon turşu<br />Tuz <br /><br />Hazırlanışı<br /><br /> * Pancarları yumuşayana dek haşlayın.<br /> * Yumuşadıklarında kabuklarını soyup, pancarları rendenin iri tarafında rendeleyin.<br /> * İçine mayonez, sarımsak, tuz ve yoğurdu ek ederek karıştırın.<br /> * Maydanozu ince ince doğrayarak ekleyin.<br /> * Tekrar karıştırıp, servis tabağına alın.<br /> * Kornişon turşu dilimleriyle süsleyip, servis yapın.<br /><br />MISIR SALATASI<br /><br />1 tane donsurulmuş mısır<br />5-6 taze soğan<br />100 gram kornişon turşu<br />1 çorba kaşığı ayçiçek yağı<br />limon,tuz <br /><br />HAZIRLANIŞI<br /><br /> * Dondurulmuş mısırları çözdükten sonra 10 dakika kadar haşlayalım.<br /> * Süzgeçten geçirip suyunu süzelim.<br /> * Diğer taraftan soğanları ve kornişon turşuları ince ince kıyalım.<br /> * Hepsini karıştırarak içine biraz yağ tuz ve limon ekleyerek mısırlara ek edelim.<br /> * NOT:Kornişon,küçük salatalı turşusudur.
|