Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 21:03
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Salata Ve Mezeler

AVOKADOLU DENİZ MAHSÜLLERİ SALATASI

2 Tane avokado
150 gr kalamar
10 Tane istiridye
10 Tane iç midye
150 gr ak balık eti
4-5 Dal maydanoz
4-5 Dal dereotu
4 Tane yeşil zeytin
2 Tane haşlanmış yumurta
1 Tane limon suyu
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Cherry domates
Roka ve salata yaprakları
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

* Avokadoları soyup, küçük küpler halinde doğrayın.
* Kalamarları haşlayın.
* Balık eti, istiridye ve midyeleri tavada pişirin.
* Dereotu ve maydanozları incecik kıyıp, yeşil zeytinleri incecik doğrayın.
* Avokado hariç tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırıp, tuz ve karabiber serpin.
* Zeytinyağını ekleyip, en az 3 saat dinlendirin.
* Servis yapacağınız vakit avokadoyu ek edin.
* Salata, roka yaprakları, cherry domates ve haşlanmış yumurta ile süsleyip servis yapın.


ÇİN SALATASI

1 Tane orta boy turp
1 Tane soğan
1 Tane havuç
1 Tane salatalık
1/4 Marul
1 Çay fincanı soya filizi konservesi
Sos malzemesi :
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay kaşığı ketçap
1 1 Çay kaşığı limon suyu
1 Çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

* Turp, salatalık ve havucu temizleyip, rendeleyin.
* Malzemeyi bir kapta karıştırın.
* Marul ve soğanı ince ince kıyıp, servis tabağına alın.
* üzerine turp, salatalık ve havuç karışımını yayın.
* En üste soya filizini yerleştirin.
* Yoğurt, ketçap, limon suyu ve tuzu karıştırarak bir sos hazırlayın.
* Salatanın üzerine sosu gezdirip, servis yapın.
* NOT : Mevsimine göre salatanıza 1/4 kırmızı lahana ek edebilirsiniz.
* Kırmızı lahanayı rendeleyip turp, salatalık ve havuçla karıştırın.
* 1 Porsiyon 35 kaloridir.

PEMPE SALATA

Yarım demet kırmızı pancar
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı mayonez
5-6 Diş sarımsak
1 Demet maydanoz
3-4 Tane kornişon turşu
Tuz

Hazırlanışı

* Pancarları yumuşayana dek haşlayın.
* Yumuşadıklarında kabuklarını soyup, pancarları rendenin iri tarafında rendeleyin.
* İçine mayonez, sarımsak, tuz ve yoğurdu ek ederek karıştırın.
* Maydanozu ince ince doğrayarak ekleyin.
* Tekrar karıştırıp, servis tabağına alın.
* Kornişon turşu dilimleriyle süsleyip, servis yapın.

MISIR SALATASI

1 tane donsurulmuş mısır
5-6 taze soğan
100 gram kornişon turşu
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
limon,tuz

HAZIRLANIŞI

* Dondurulmuş mısırları çözdükten sonra 10 dakika kadar haşlayalım.
* Süzgeçten geçirip suyunu süzelim.
* Diğer taraftan soğanları ve kornişon turşuları ince ince kıyalım.
* Hepsini karıştırarak içine biraz yağ tuz ve limon ekleyerek mısırlara ek edelim.
* NOT:Kornişon,küçük salatalı turşusudur.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
mezeler, salata


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:16.


mersin escort alanya eskort