![]() |
![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
AVOKADOLU DENİZ MAHSÜLLERİ SALATASI
2 Tane avokado 150 gr kalamar 10 Tane istiridye 10 Tane iç midye 150 gr ak balık eti 4-5 Dal maydanoz 4-5 Dal dereotu 4 Tane yeşil zeytin 2 Tane haşlanmış yumurta 1 Tane limon suyu Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı Cherry domates Roka ve salata yaprakları Tuz, karabiber Hazırlanışı * Avokadoları soyup, küçük küpler halinde doğrayın. * Kalamarları haşlayın. * Balık eti, istiridye ve midyeleri tavada pişirin. * Dereotu ve maydanozları incecik kıyıp, yeşil zeytinleri incecik doğrayın. * Avokado hariç tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırıp, tuz ve karabiber serpin. * Zeytinyağını ekleyip, en az 3 saat dinlendirin. * Servis yapacağınız vakit avokadoyu ek edin. * Salata, roka yaprakları, cherry domates ve haşlanmış yumurta ile süsleyip servis yapın. ÇİN SALATASI 1 Tane orta boy turp 1 Tane soğan 1 Tane havuç 1 Tane salatalık 1/4 Marul 1 Çay fincanı soya filizi konservesi Sos malzemesi : 1 Çay bardağı yoğurt 1 Çay kaşığı ketçap 1 1 Çay kaşığı limon suyu 1 Çay kaşığı tuz Hazırlanışı * Turp, salatalık ve havucu temizleyip, rendeleyin. * Malzemeyi bir kapta karıştırın. * Marul ve soğanı ince ince kıyıp, servis tabağına alın. * üzerine turp, salatalık ve havuç karışımını yayın. * En üste soya filizini yerleştirin. * Yoğurt, ketçap, limon suyu ve tuzu karıştırarak bir sos hazırlayın. * Salatanın üzerine sosu gezdirip, servis yapın. * NOT : Mevsimine göre salatanıza 1/4 kırmızı lahana ek edebilirsiniz. * Kırmızı lahanayı rendeleyip turp, salatalık ve havuçla karıştırın. * 1 Porsiyon 35 kaloridir. PEMPE SALATA Yarım demet kırmızı pancar Yarım su bardağı yoğurt Yarım su bardağı mayonez 5-6 Diş sarımsak 1 Demet maydanoz 3-4 Tane kornişon turşu Tuz Hazırlanışı * Pancarları yumuşayana dek haşlayın. * Yumuşadıklarında kabuklarını soyup, pancarları rendenin iri tarafında rendeleyin. * İçine mayonez, sarımsak, tuz ve yoğurdu ek ederek karıştırın. * Maydanozu ince ince doğrayarak ekleyin. * Tekrar karıştırıp, servis tabağına alın. * Kornişon turşu dilimleriyle süsleyip, servis yapın. MISIR SALATASI 1 tane donsurulmuş mısır 5-6 taze soğan 100 gram kornişon turşu 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı limon,tuz HAZIRLANIŞI * Dondurulmuş mısırları çözdükten sonra 10 dakika kadar haşlayalım. * Süzgeçten geçirip suyunu süzelim. * Diğer taraftan soğanları ve kornişon turşuları ince ince kıyalım. * Hepsini karıştırarak içine biraz yağ tuz ve limon ekleyerek mısırlara ek edelim. * NOT:Kornişon,küçük salatalı turşusudur. |