Merve |
11.Nisan.2019 21:03 |
patlıcanlı tavuk
Malzemeler<br />1 tatlı kaşığı zeytinyağı <br />2 su bardağı rendelenmiş soğan <br />4 Tane tavuk fileto <br />Yarım limonun suyu <br />1 tane küp doğranmış <br />patlıcan <br />4 tane küp doğranmış <br />domates <br />2 su bardağı kırmızı şarap <br />1 demet maydanoz <br /><br />Yapilis Tarifi<br />Tavaya 1 tatlı kaşığı zeytinyağını alın. 2 su bardağı rendelenmiş soğanı ekleyin. Soğanın rengi değiştiğinde küp kesilmiş patlıcan ve domatesleri ekleyin. Bir dakika çevirdikten sonra 2 su bardağı kırmızı şarabı ek edin. Yüksek ateşte şarap azalana dek pişirin. <br />Başka bir tavada limon suyuyla beraber tavuk etini çevirin. Servis tabaklarının ortasına tavukları, kenarlarına ise patlıcanlı harçtan koyun. İnce kıyılmış maydanoz serpin. Sıcak servis yapın.
|