Merve |
11.Nisan.2019 21:07 |
Peperoni con Acciughe e Capperi yani Ançüezli ve Kaparili Közlenmiş Biber
Peperoni con Acciughe e Capperi yani Ançüezli ve Kaparili Közlenmiş Biber<br /><br />malzemeler: 6 kişilik<br /><br /> * 6 kırmızı, 6 sarı renkli çan biber<br /> * 3 tane sarmısak, ince ince doğranmış<br /> * 1 çay bardağı kapari, tariş satıyor<br /> * 105 gr. ançüez, tariş satıyor<br /> * 1 avuç taze fesleğen ya da mercanköşk<br /> * öğütülmüş tane karabiber<br /> * sızma zeytinyağı<br /><br />tarif:<br /><br /> 1. Biberleri yıkayın ve bıçakla birkaç yerinden delin.<br /> 2. Elektrikli ızgarada, fırında ya da ocağın üzerinde bütün derisi kapkara olana kadar közleyin ve plastik bir torbaya koyup birkaç dakika bekleyin. Bu işlem derisinin çabuk soyulmasını sağlar.<br /> 3. Biberleri soyduktan sonra içini temizleyin ve ince bir şekilde dilimleyin.<br /> 4. Üzerine sarmısağı, kaparileri, ançüezi, fesleğeni, karabiberi ve sızma zeytinyağını ekleyin ve hepsi birbirini özümseyene kadar birkaç dakika bekleyin.<br /> 5. Ekmekleri dilimleyin ve ızgarada kızartın. Üzerine biberlerden koyarak servis yapın.<br /><br />Ben tecrübe yaptığım için 2 tane biber kullandım ve diğer malzemeleri oranlı olarak azalttım.
|