Merve |
11.Nisan.2019 21:07 |
Izgara Sebzeli Lazanya
Izgara Sebzeli Lazanya<br /><br />Malzemeler:4 kişilik<br /><br /> * 10 tane pişirmeye hazır lazanya (Barilla)<br /> * 3 tane Amerikan biberi (bell pepper, capsicum)<br /> * 1 tane patlıcan<br /> * 1 tane kabak<br /> * 5-6 tane incecik pırasa ya da taze yeşil soğan<br /> * 1 tane soyulmuş domates konservesi (800 gr.lık kutularda)<br /> * 3 tane sarmısak<br /> * 1 avuç taze fesleğen ya da 1 aş kaşığı kuru fesleğen<br /> * Zeytinyağı<br /> * Tuz, taze öğütülmüş karabiber<br /> * 1 su bardağı kaşar peyniri (mozarelle, dil vb.)<br /> * Yarım su bardağı Mihaliç peyniri (parmesan, kaşar vb.)<br /><br />Tarif:<br /><br /> 1. Sebzeleri yıkayın. Biberlerin içini çıkarıp, 4'er parçaya bölün.<br /> 2. Kabağın kabuklarını soyun. Büyüklüğüne göre 2 ya da 3 parçaya kesip, 5-6 mm. kalınlığında dilimleyin.<br /> 3. Patlıcanları kabuklarını soymadan, büyüklüğüne göre 2 ya da 3 parçaya kesip, 5-6 mm. kalınlığında dilimleyin.<br /> 4. Pırasayı veya soğanı temizleyin.<br /> 5. Izgara tavasını, harlı ateşte iyice ısıtın. Sebzeleri zeytinyağıyla hafifçe yağlayarak, ızgara yapın. Sebzeleri hafif canlı bırakarak, hem lezzetlerini hem de görüntülerini kaybetmemelerini sağlayın.<br /> 6. Izgarası yapılan sebzeleri, gelişi güzel doğrayın.<br /> 7. Bir sos tenceresine domatesleri, sarmısağı, 2 aş kaşığı zeytinyağını, tuzu ve karabiberi koyun. Orta ateşte, sos kıvamına gelinceye kadar 15-20 dakika pişirin. En son fesleğeni ekleyip, ocağın altını kapatın.<br /> 8. Peynirleri rendeleyip, bir köşede hazır bekletin.<br /> 9. 22cm.x22cm. borcamın dibine bir kepçe domatesli sostan gezdirin. 2 tane lazanyayı kaba yerleştirin. Üzerine sebzeleri koyun. 1 kepçe sostan gezdirin ve rende peynir serpiştirin. Tekrar üzerlerine 2 tane lazanya yerleştirin ve aynı işlemleri tekrarlayın. En üste, son lazanyaları yerleştirdikten sonra sadece sos gezdirin ve Mihaliç peyniri serpiştirin.<br /> 10. Önceden 200 radde ısıtılmış fırına yerleştirmeden önce, lazanya kabının üzerini alüminyum folyo ile örtün. 30 dakika bu şekilde pişirdikten sonra folyoyu kaldırın ve 30 dakika da üstü açık olarak pişirin.
|