![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Izgara Sebzeli Lazanya
Malzemeler:4 kişilik * 10 tane pişirmeye hazır lazanya (Barilla) * 3 tane Amerikan biberi (bell pepper, capsicum) * 1 tane patlıcan * 1 tane kabak * 5-6 tane incecik pırasa ya da taze yeşil soğan * 1 tane soyulmuş domates konservesi (800 gr.lık kutularda) * 3 tane sarmısak * 1 avuç taze fesleğen ya da 1 aş kaşığı kuru fesleğen * Zeytinyağı * Tuz, taze öğütülmüş karabiber * 1 su bardağı kaşar peyniri (mozarelle, dil vb.) * Yarım su bardağı Mihaliç peyniri (parmesan, kaşar vb.) Tarif: 1. Sebzeleri yıkayın. Biberlerin içini çıkarıp, 4'er parçaya bölün. 2. Kabağın kabuklarını soyun. Büyüklüğüne göre 2 ya da 3 parçaya kesip, 5-6 mm. kalınlığında dilimleyin. 3. Patlıcanları kabuklarını soymadan, büyüklüğüne göre 2 ya da 3 parçaya kesip, 5-6 mm. kalınlığında dilimleyin. 4. Pırasayı veya soğanı temizleyin. 5. Izgara tavasını, harlı ateşte iyice ısıtın. Sebzeleri zeytinyağıyla hafifçe yağlayarak, ızgara yapın. Sebzeleri hafif canlı bırakarak, hem lezzetlerini hem de görüntülerini kaybetmemelerini sağlayın. 6. Izgarası yapılan sebzeleri, gelişi güzel doğrayın. 7. Bir sos tenceresine domatesleri, sarmısağı, 2 aş kaşığı zeytinyağını, tuzu ve karabiberi koyun. Orta ateşte, sos kıvamına gelinceye kadar 15-20 dakika pişirin. En son fesleğeni ekleyip, ocağın altını kapatın. 8. Peynirleri rendeleyip, bir köşede hazır bekletin. 9. 22cm.x22cm. borcamın dibine bir kepçe domatesli sostan gezdirin. 2 tane lazanyayı kaba yerleştirin. Üzerine sebzeleri koyun. 1 kepçe sostan gezdirin ve rende peynir serpiştirin. Tekrar üzerlerine 2 tane lazanya yerleştirin ve aynı işlemleri tekrarlayın. En üste, son lazanyaları yerleştirdikten sonra sadece sos gezdirin ve Mihaliç peyniri serpiştirin. 10. Önceden 200 radde ısıtılmış fırına yerleştirmeden önce, lazanya kabının üzerini alüminyum folyo ile örtün. 30 dakika bu şekilde pişirdikten sonra folyoyu kaldırın ve 30 dakika da üstü açık olarak pişirin. |