Merve |
11.Nisan.2019 21:08 |
Pazı Sarması
<b>Pazı Sarması<br />Malzemeler<br />Mutfak <br />Zorluk 2<br />Süre 40 dk.<br />Kaç Kişilik 8<br />Yöntem <br />1 Kilo pazı yaprağı<br />1 Adet soğan<br />Yarım su bardağı bulgur<br />300 gr kıyma<br />1 Çorba kaşığı salça<br />Yarım demet maydanoz<br />Yarım demet dereotu<br />2 Çorba kaşığı margarin<br />Tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon<br /><br />Hazırlanışı<br /><br /> * Ön hazırlık olarak bulgurlara sıcak su dökün ve ağzını kapatıp, bulgurların şişmesini sağlayın.<br /> * Pazı yapraklarını sıcak suya batırıp, 1-2 dakika bekletin ve çıkarın.<br /> * Suyunu süzün.<br /> * Soğanı küçük küçük doğrayıp, yağda hafifçe pembeleştirin.<br /> * Büyükçe bir kap içine küçük doğranmış soğanı, kıymayı, bulguru, salçayı, kıyılmış maydanozu, dereotunu, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi ve kimyonu ekleyip yoğurun.<br /> * Pazı yapraklarına bu malzemeyi yerleştirip, sarın ve tencereye aralıksız dizin.<br /> * Pazı sarmalarının üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ekleyin.<br /> * Porselen bir tabağı aksi çevirip, sarmaların üzerine kapatın.<br /> * Tencerenin ağzını örtüp kısık ateşte pişirin.<br /> * Arzuya göre yoğurt ile beraber servis yapın.<br /></b>
|