![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Pazı Sarması
Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 40 dk. Kaç Kişilik 8 Yöntem 1 Kilo pazı yaprağı 1 Adet soğan Yarım su bardağı bulgur 300 gr kıyma 1 Çorba kaşığı salça Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu 2 Çorba kaşığı margarin Tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon Hazırlanışı * Ön hazırlık olarak bulgurlara sıcak su dökün ve ağzını kapatıp, bulgurların şişmesini sağlayın. * Pazı yapraklarını sıcak suya batırıp, 1-2 dakika bekletin ve çıkarın. * Suyunu süzün. * Soğanı küçük küçük doğrayıp, yağda hafifçe pembeleştirin. * Büyükçe bir kap içine küçük doğranmış soğanı, kıymayı, bulguru, salçayı, kıyılmış maydanozu, dereotunu, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi ve kimyonu ekleyip yoğurun. * Pazı yapraklarına bu malzemeyi yerleştirip, sarın ve tencereye aralıksız dizin. * Pazı sarmalarının üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ekleyin. * Porselen bir tabağı aksi çevirip, sarmaların üzerine kapatın. * Tencerenin ağzını örtüp kısık ateşte pişirin. * Arzuya göre yoğurt ile beraber servis yapın. |