Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 21:08
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Pazı Sarması

Pazı Sarması
Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
1 Kilo pazı yaprağı
1 Adet soğan
Yarım su bardağı bulgur
300 gr kıyma
1 Çorba kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 Çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon

Hazırlanışı

* Ön hazırlık olarak bulgurlara sıcak su dökün ve ağzını kapatıp, bulgurların şişmesini sağlayın.
* Pazı yapraklarını sıcak suya batırıp, 1-2 dakika bekletin ve çıkarın.
* Suyunu süzün.
* Soğanı küçük küçük doğrayıp, yağda hafifçe pembeleştirin.
* Büyükçe bir kap içine küçük doğranmış soğanı, kıymayı, bulguru, salçayı, kıyılmış maydanozu, dereotunu, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi ve kimyonu ekleyip yoğurun.
* Pazı yapraklarına bu malzemeyi yerleştirip, sarın ve tencereye aralıksız dizin.
* Pazı sarmalarının üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ekleyin.
* Porselen bir tabağı aksi çevirip, sarmaların üzerine kapatın.
* Tencerenin ağzını örtüp kısık ateşte pişirin.
* Arzuya göre yoğurt ile beraber servis yapın.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
pazı, sarması


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:20.


mersin escort alanya eskort