![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Geleneksel kutlanan mübarek gecelerin herkes için ayrı bir önemi vardır. Büyüklerin ellerinin öpüldüğü, uzaktakilerin telefonla aranarak hayır dualarının alındığı, yüreklere ferahlık, ruhlara huzur veren duyguların yoğun olarak yaşandığı gecelerdir.
Kandiliniz mübarek olsun. Kandil Simidi 125 gram margarin (Ben zeytinyağlı "Becel" marka kullandım) 1 çay bardağı sıvıyağ 1 yumurta sarısı (beyazı üzerine) 2 aş kaşığı yoğurt 1 aş kaşığı mahlep 1 aş kaşığı toz şeker 1 aş kaşığı sirke 1 çay kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Üzerine: 1 yumurtanın beyazı Susam Çörekotu Bütün malzemeleri karıştırın, aldığı kadar un ekleyip yoğurun (hamur kulak memesi kıvamında olmalı). Küçük parçalar alıp, elinizde çubuk haline getirin ve halka şeklini verin. Önce yumurta akına sonra da susama batırın. (Çörekotunun yoğun bir tadı olduğundan üzerine serptim.) Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, önceden ısıtılmış 180 radde fırında sarı bir renk alana kadar pişirin. Afiyet olsun. |