Merve |
11.Nisan.2019 21:25 |
Kabakli Tavuk Tarİfİ
2 tane kabak <br /> 4 tane tavukgöğsü <br /> 200 gram yoğurt <br /> 1 tatlı kaşığı salça <br /> 8 diş sarımsak <br /> tuz <br /> karabiber <br /> Yapılışı Kabakları temizleyin ve 4 parçaya bölün. Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabakları ezerek püre haline getirin. <br /><br />1 tatlı kaşığı yoğurdu ayırıp kalanı 4 diş ezilmiş sarımsak ekleyin. Kabak püresiyle karıştırın. Ayırdığınız yoğurda kalan ezilmiş sarımsak, karabiber, salça ve tuz ekleyerek karıştırın. <br /><br />Tavukgöğüslerini bu sosla terbiye edin. Yağsız tavada arkalı önlü pişirin. Kabakla birlikte servis yapın.
|