Merve |
11.Nisan.2019 21:25 |
Firinda Soslu Tavuk Tarİfİ
<b> Yemek Tarifleri / Tavuk Hindi Tarifi </b><b> <br /> FIRINDA SOSLU TAVUK TARİFİ </b><br /> 750 gram tavuk eti (göğüs) <br /> 750 gram havuç <br /> 750 gram patates <br /> 750 gram bezelye (konserve) <br /> beşamel sos için 1 litre süt <br /> 1.5 çorba kaşığı köri (baharat) <br /> 1 su bardağı un <br /> 150 gram margarin <br /> karabiber <br /> tuz <br /> 200 gram kaşar peyniri <br /> Yapılışı Patatesleri ve havucu küp küp doğrayıp haşlayın, tavuğu haşlayıp didikleyin. Bezelyeyi de ekleyerek malzemelerin hepsini harmanlayıp, bir kapta bekletin. <br /><br />Beşamel sos için tencereye yağı alın, unu ek edip kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyin, karıştırarak top olmasını önleyin. Köriyi, karabiberi, tuzu ek edin ve karıştırın. 5 dakika bu şekilde pişirin. <br /><br />Beşamel sosu, daha önce hazırlamış olduğunuz karışıma dökün. Karıştırıp bir tepsiye yayın. Üzerine kaşar peynirini rendeleyip, daha önce kızdırmış olduğunuz fırına koyun ve üzerini kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
|