![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Yemek Tarifleri / Tavuk Hindi Tarifi
FIRINDA SOSLU TAVUK TARİFİ 750 gram tavuk eti (göğüs) 750 gram havuç 750 gram patates 750 gram bezelye (konserve) beşamel sos için 1 litre süt 1.5 çorba kaşığı köri (baharat) 1 su bardağı un 150 gram margarin karabiber tuz 200 gram kaşar peyniri Yapılışı Patatesleri ve havucu küp küp doğrayıp haşlayın, tavuğu haşlayıp didikleyin. Bezelyeyi de ekleyerek malzemelerin hepsini harmanlayıp, bir kapta bekletin. Beşamel sos için tencereye yağı alın, unu ek edip kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyin, karıştırarak top olmasını önleyin. Köriyi, karabiberi, tuzu ek edin ve karıştırın. 5 dakika bu şekilde pişirin. Beşamel sosu, daha önce hazırlamış olduğunuz karışıma dökün. Karıştırıp bir tepsiye yayın. Üzerine kaşar peynirini rendeleyip, daha önce kızdırmış olduğunuz fırına koyun ve üzerini kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. |