Merve |
11.Nisan.2019 21:25 |
Çerkez TavuĞu Tarİfİ
<b> Yemek Tarifleri / Tavuk Hindi Tarifi </b><b> <br /> ÇERKEZ TAVUĞU TARİFİ </b><br /> 1 tane tavuk <br /> 2 çorba kaşığı sıvıyağ <br /> 5 dilim bayat ekmek <br /> 3 su bardağı koz <br /> 6 diş sarımsak <br /> 3 su bardağı tavuk suyu <br /> 1 tatlı kaşığı karabiber <br /> yarım tatlı kaşığı kırmızıbiber <br /> tuz <br /> Yapılışı Yıkayıp hazırladığınız tavuğa su ve tuzu ekleyerek kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin. Kemiklerini ayırın, etini parça parça ayırarak ince ince didin. Servis tabağına yerleştirin. <br /><br />Sarımsak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıştırın. Tavuk etinin üzerine bu karışımdan dökün. <br /><br />Yağın içine kırmızıbiber ekleyerek eriyene kadar ısıtın. Hazırladığınız yağı tavuğun üzerine dökerek servis yapın.
|