![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Yemek Tarifleri / Tavuk Hindi Tarifi
ÇERKEZ TAVUĞU TARİFİ 1 tane tavuk 2 çorba kaşığı sıvıyağ 5 dilim bayat ekmek 3 su bardağı koz 6 diş sarımsak 3 su bardağı tavuk suyu 1 tatlı kaşığı karabiber yarım tatlı kaşığı kırmızıbiber tuz Yapılışı Yıkayıp hazırladığınız tavuğa su ve tuzu ekleyerek kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin. Kemiklerini ayırın, etini parça parça ayırarak ince ince didin. Servis tabağına yerleştirin. Sarımsak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıştırın. Tavuk etinin üzerine bu karışımdan dökün. Yağın içine kırmızıbiber ekleyerek eriyene kadar ısıtın. Hazırladığınız yağı tavuğun üzerine dökerek servis yapın. |