Merve |
11.Nisan.2019 21:26 |
Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav
Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav <br />Malzemeler <br /><br />4 Adet orta boy patlıcan <br />Yarımdan su bardağından biraz çok sıvıyağ <br />2 Su bardağı pilavlık pirinç <br />2 Adet soğan <br />2 Adet orta boy domates <br />3 Su bardağı su <br />Yarm demet dereotu <br />1 Çay kaşığı tozşeker <br />1 Tatlı kaşığı kuru nane <br />1 Tatlı kaşığı yenibahar <br />Tuz, karabiber <br /> <br /> <br /> <br /> <br /><br />Hazırlanışı <br />Patlıcanları alaca soyup, küp şeklinde doğrayın. <br />Tuzlu suda 15-20 dakika bekletin. <br />Suyunu süzüp, sıvıyağda kızartın. <br />Pirinci ayıklayın. <br />El dayanacak ısıdaki tuzlu suda ıslatın. <br />Su soğuyunca birkaç kere yıkayıp, süzgece alın. <br />Soğanı ince ince kıyıp sıvıyağda pembeleştirin. <br />Pirinci ek edip, şeffaflaşıncaya kadar kavurun. <br />Domateslerin kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın ve pirince ekleyin. <br />Birkaç dakika daha kavurduktan sonra tuz, karabiber, tozşeker, nane, yenibahar, patlıcan ve sıcak su ek edip tencerenin kapağını kapatın. <br />Pirinç suyunu çekince ince kıyılmış dereotunu ekleyip, ocağın altını söndürün. <br />15-20 Dakika sonra pilavı karıştırıp, servis tabağına alın. <br />Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
|