![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav
Malzemeler 4 Adet orta boy patlıcan Yarımdan su bardağından biraz çok sıvıyağ 2 Su bardağı pilavlık pirinç 2 Adet soğan 2 Adet orta boy domates 3 Su bardağı su Yarm demet dereotu 1 Çay kaşığı tozşeker 1 Tatlı kaşığı kuru nane 1 Tatlı kaşığı yenibahar Tuz, karabiber Hazırlanışı Patlıcanları alaca soyup, küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 15-20 dakika bekletin. Suyunu süzüp, sıvıyağda kızartın. Pirinci ayıklayın. El dayanacak ısıdaki tuzlu suda ıslatın. Su soğuyunca birkaç kere yıkayıp, süzgece alın. Soğanı ince ince kıyıp sıvıyağda pembeleştirin. Pirinci ek edip, şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın ve pirince ekleyin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra tuz, karabiber, tozşeker, nane, yenibahar, patlıcan ve sıcak su ek edip tencerenin kapağını kapatın. Pirinç suyunu çekince ince kıyılmış dereotunu ekleyip, ocağın altını söndürün. 15-20 Dakika sonra pilavı karıştırıp, servis tabağına alın. Ilık veya soğuk olarak servis yapın. |
![]() |
Etiketler |
patlıcanlı, pilav, zeytinyağlı |
|
|