Merve |
11.Nisan.2019 21:29 |
Yanlışlara son verin
MutfaktaKİ hatalar sağlığı tehdit ediyor. İşte bunlardan bazıları... <br />Salatalar, yemekten derhal önce hazırlanmalı, limonu ve tuzu yenme vaktine kadar katılmamalıdır. <br /><br />Yoğurdun suyunun dökülmesinin yoğurdun lezzetini artıracağı düşünülür ama, yoğurdun suyunun dökülmesi de, süzdürülmesi de insan sağlığı için son radde önemli olan 'riboflami' proteininin azalmasına sebep olur. <br /><br />Izgarada pişirilen etlerin ızgaraya yakın olmasının basit pişirme sağlayacağı inancı da et üzerinde kanserojen madde oluşmasına sebep olur. <br />Yiyeceklerin gıda değerini kaybetmemesi için gölgeli ve havadar ortamlarda kurutulmaları gerekir.
|