Forumbulteni.Com

Forumbulteni.Com (https://forumbulteni.com/)
-   Yemek Tarifleri (https://forumbulteni.com/yemek-tarifleri/)
-   -   Otlu Fıstıklı Levrek (https://forumbulteni.com/yemek-tarifleri/29058-otlu-st-kl-levrek.html)

Merve 11.Nisan.2019 21:31

Otlu Fıstıklı Levrek
 
<b>Yaz için hafif bir öneri..<br /><br />2 Kişilik Malzeme</b><br /><b>2 tane levrek balığı </b><br /><b>2 aş kaşığı küçücük ufalanmış taze ekmek içi</b><br /><b>1 aş kaşığı minicik doğranmış maydanoz yaprağı</b><br /><b>1 aş kaşığı minicik doğranmış dereotu</b><br /><b>2 aş kaşığı çam fıstığı</b><br /><b>1 limonun rendelenmiş kabuğu </b><br /><b>2 aş kaşığı zeytinyağı</b><br /><b>deniz tuzu </b><br /><b>taze öğütülmüş karabiber</b><br /><br /><b>Hazırlanışı</b><br /><b>1) Levrek balığını balıkçınıza temizletin,filetosunu çıkartıp,dörder parçaya kestirin. Eve gelince filetoları denetim edin. Kalan kılçıkları iyice temizleyin. Yıkayıp, kurulayın.</b><br /><br /><b>2) Bir kasenin içinde ufalanmış ekmek içini, doğranmış maydanozu ve dereotunu, çam fıstığını, rendelenmiş limon kabuğunu, bir aş kaşığı zeytinyağını karıştırın. </b><br /><br /><b>3) Fırın kabına fırın kağıdını serin. Filetolarıkalan bir aş kaşığı zeytinyağı ile yağlayın.Tuzlayıp biberleyin.</b><br /><br /><b>4) Fileto levreklerin 4 parçasını tepsiye dizin. Üzerine ekmekli otun karışımının yarısını serpiştirin. Kalan 4 parça levreği üzerine yerleştirin. Ekmekli, otlu karışımın diğer yarısını en üste serpiştirin.</b><br /><br /><b>5) Önceden 200 radde ısınmış fırında 10-15 dakika pişrin. Servis yapın.</b>


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:37.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.