![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Yaz için hafif bir öneri..
2 Kişilik Malzeme 2 tane levrek balığı 2 aş kaşığı küçücük ufalanmış taze ekmek içi 1 aş kaşığı minicik doğranmış maydanoz yaprağı 1 aş kaşığı minicik doğranmış dereotu 2 aş kaşığı çam fıstığı 1 limonun rendelenmiş kabuğu 2 aş kaşığı zeytinyağı deniz tuzu taze öğütülmüş karabiber Hazırlanışı 1) Levrek balığını balıkçınıza temizletin,filetosunu çıkartıp,dörder parçaya kestirin. Eve gelince filetoları denetim edin. Kalan kılçıkları iyice temizleyin. Yıkayıp, kurulayın. 2) Bir kasenin içinde ufalanmış ekmek içini, doğranmış maydanozu ve dereotunu, çam fıstığını, rendelenmiş limon kabuğunu, bir aş kaşığı zeytinyağını karıştırın. 3) Fırın kabına fırın kağıdını serin. Filetolarıkalan bir aş kaşığı zeytinyağı ile yağlayın.Tuzlayıp biberleyin. 4) Fileto levreklerin 4 parçasını tepsiye dizin. Üzerine ekmekli otun karışımının yarısını serpiştirin. Kalan 4 parça levreği üzerine yerleştirin. Ekmekli, otlu karışımın diğer yarısını en üste serpiştirin. 5) Önceden 200 radde ısınmış fırında 10-15 dakika pişrin. Servis yapın. |