Merve |
11.Nisan.2019 21:33 |
Avcı Usulü Kuzu Bacağı
<b>Malzemeler :</b> <br /><br />4 tane kuzu incik <br />2 çorba kaşığı SIZMA Zeytinyagi<br />1 çorba kaşığı un <br />1 çorba kaşığı salça <br />Yeterince su <br /><br />12 tane arpacık soğan <br />12 tane mantar <br />2 tane çarliston biber <br />2 tane domates <br />Deniz Tuzu<br /><br />Kızartmak için Sizma Zeytinyağı<br /> <br /> <br /><b>Hazırlanışı:</b> <br /><br />Önce zeytinyağını tavaya dökün ve kuzu incikleri kızartın. <br />Tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyun. <br />Zeytinyağı kızdıktan sonra 1 çorba kaşığı unu ekleyin. <br />Unun rengi değişinceye kadar kavurun. <br />1 çorba kaşığı salça ve yeterince su ek edin. <br />Kuzu incikleri tencereye alın. <br />Et yumuşayıncaya dek pişirin. <br />Başka bir tavaya çok az zeytinyağı koyun. <br />Kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını, ikiye kesilmiş mantarları, iri parçalar halinde kesilmiş çarliston biberlerini, domatesi ve deniz tuzunu ek edin. <br />Mantarları, bıraktıkları suyu çekinceye dek kavurun. <br />Ayrı bir tencerede kaynayan kuzu inciklerin pişmesine yakın soğanlı mantarlı karışımı ekleyin ve 1-2 taşım kaynatın. <br />Sıcak olarak servis yapın.<br />Tarif Haldun Keskin'e aittir. Teşekkür ederiz kendisine.<br /> <br />Afiyet Olsun.
|