![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler :
4 tane kuzu incik 2 çorba kaşığı SIZMA Zeytinyagi 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı salça Yeterince su 12 tane arpacık soğan 12 tane mantar 2 tane çarliston biber 2 tane domates Deniz Tuzu Kızartmak için Sizma Zeytinyağı Hazırlanışı: Önce zeytinyağını tavaya dökün ve kuzu incikleri kızartın. Tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyun. Zeytinyağı kızdıktan sonra 1 çorba kaşığı unu ekleyin. Unun rengi değişinceye kadar kavurun. 1 çorba kaşığı salça ve yeterince su ek edin. Kuzu incikleri tencereye alın. Et yumuşayıncaya dek pişirin. Başka bir tavaya çok az zeytinyağı koyun. Kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını, ikiye kesilmiş mantarları, iri parçalar halinde kesilmiş çarliston biberlerini, domatesi ve deniz tuzunu ek edin. Mantarları, bıraktıkları suyu çekinceye dek kavurun. Ayrı bir tencerede kaynayan kuzu inciklerin pişmesine yakın soğanlı mantarlı karışımı ekleyin ve 1-2 taşım kaynatın. Sıcak olarak servis yapın. Tarif Haldun Keskin'e aittir. Teşekkür ederiz kendisine. Afiyet Olsun. |