Merve |
11.Nisan.2019 21:38 |
Portekiz Mutfağı
Portekiz Usulü Ciğer<br /><br />MALZEMELER:<br /><br />500 gr kuzu ciğeri<br />250 gr bacon<br />1 aş kaşığı zeytinyağı<br />1 defne yaprağı<br />2 diş sarımsak<br />1 tane karanfil<br />6 tane karabiber tanesi<br />tuz<br /><br />YAPILIŞ TARİFİ:<br /><br />Defne yaprağı, kıyılmış sarımsak, karanfil ve karabiber tanelerinden<br />bir sos hazırlayın. İnce ince dilimlediğiniz ciğerleri ara sıra karıştırarak 24<br />saat bu sosta dinlendirin. Ciğerleri kağıt havluda süzün; sosu da süzgeçten<br />geçirin. Bacon'ları çok minik olmayan parçalara doğrayın ve orta ateşte,<br />zeytinyağında kızartın. Ciğerleri ekleyip harlı ateşte çevirerek 5 dakika<br />pişirin. Sıcaklığını muhafaza edecek bir kaba alın. Süzmüş olduğunuz sosu<br />tencereye alıp harlı ateşte karıştırarak kaynatın. Sosu ciğerin üzerine<br />döküp servis yapın.
|