Merve |
11.Nisan.2019 21:38 |
Avustralya Mutfağı
Közlenmiş Patlıcan Püresi üzerinde Izgara Şiş <br /> <br />Malzemeler:<br /><br /><br />600 gr. bonfile (iri küpler şeklinde kesilmiş) <br />2 tane orta boy patlıcan <br />1 diş sarımsak (dövülmüş) <br />50 gr. yoğurt (süzülmüş) <br />2 çay kaşığı kişniş yaprağı <br />1 aş kaşığı tahin <br />2 çay kaşığı maydanoz (doğranmış) <br />25 ml. limon suyu <br />Tuz, karabiber <br />Hazırlanışı:<br /><br />Patlıcanları ızgarada közleyin. İçlerini bir kaba koyun. Çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin.<br />Sarımsak, limon suyu, tahin, maydanoz ve yoğurt ekleyerek püre haline gelene kadar karıştırın.<br />Kişniş, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın.<br />Bonfile parçalarını karışıma bulayıp şişe dizin. Izgarada pişirin.<br />Servis tabağına hazırladığınız patlıcan püresini yayarak koyun. Üzerine şişleri koyun.<br />Maydanoz yaprağı ile süsleyerek sıcak servis yapın.<br />*** Afiyet Olsun ***
|