![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Közlenmiş Patlıcan Püresi üzerinde Izgara Şiş
Malzemeler: 600 gr. bonfile (iri küpler şeklinde kesilmiş) 2 tane orta boy patlıcan 1 diş sarımsak (dövülmüş) 50 gr. yoğurt (süzülmüş) 2 çay kaşığı kişniş yaprağı 1 aş kaşığı tahin 2 çay kaşığı maydanoz (doğranmış) 25 ml. limon suyu Tuz, karabiber Hazırlanışı: Patlıcanları ızgarada közleyin. İçlerini bir kaba koyun. Çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin. Sarımsak, limon suyu, tahin, maydanoz ve yoğurt ekleyerek püre haline gelene kadar karıştırın. Kişniş, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Bonfile parçalarını karışıma bulayıp şişe dizin. Izgarada pişirin. Servis tabağına hazırladığınız patlıcan püresini yayarak koyun. Üzerine şişleri koyun. Maydanoz yaprağı ile süsleyerek sıcak servis yapın. *** Afiyet Olsun *** |