Merve |
11.Nisan.2019 21:39 |
Narlı ve Bademli Et
<b>Narlı ve Bademli Et <br />Malzemeler:<br /><br />1 kg (dana buttan kesilmiş) kuşbaşı et<br />5 soğan<br />5 diş sarımsak<br />1 su bardağı sıcak su<br />2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı<br />1 tatlı kaşığı kekik<br />1 çay kaşığı pul biber<br />1 su bardağı nartanesi<br />1 su bardağı ağ badem<br />7-8 dal maydanoz<br />1 kase kızarmış patates<br />Tuz karabiber<br /><br />Malzemeler:<br /><br />Soğan ve sarımsakları temizleyip doğrayın. Maydanozun yarısını kıyın.<br />Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. <br /><br />Eti ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. Sıcak suyu üzerine döküp tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin. Et suyunu çekmemişse kapağını açıp 5 dakika daha pişirin. <br /><br />Tuz kekik karabiber nar taneleri badem kıyılmış maydanoz ve pul biberi ek edip karıştırın. Ocaktan alın. <br /><br />Servis tabağına alıp maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Kızarmış patatesle beraber sıcak servis yapın.</b>
|