![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Narlı ve Bademli Et
Malzemeler: 1 kg (dana buttan kesilmiş) kuşbaşı et 5 soğan 5 diş sarımsak 1 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı pul biber 1 su bardağı nartanesi 1 su bardağı ağ badem 7-8 dal maydanoz 1 kase kızarmış patates Tuz karabiber Malzemeler: Soğan ve sarımsakları temizleyip doğrayın. Maydanozun yarısını kıyın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Eti ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. Sıcak suyu üzerine döküp tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin. Et suyunu çekmemişse kapağını açıp 5 dakika daha pişirin. Tuz kekik karabiber nar taneleri badem kıyılmış maydanoz ve pul biberi ek edip karıştırın. Ocaktan alın. Servis tabağına alıp maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Kızarmış patatesle beraber sıcak servis yapın. |