Merve |
11.Nisan.2019 21:40 |
Rumeli işi hamur kızartma
<b>Malzemeler:<br />3 yumurta<br />3 su bardağı yoğurt<br />5-6 su bardağı un (tahminen)<br />1 tatlı kaşığı tuz<br />1 tatlı kaşığı karbonat(kaşığı silkeleyip fazlalığını dökelim)<br /><br />Yapılışı:<br />Yumurta ile yoğurdu kaşıkla karıştıralım. Tuz ve karbonatıda ek edelim. En son unu koyarak kaşıkla karıştıralım. Üstünü örtüp yarım saat dinlendirelim.<br /><br /><br />Hamuru unlu tezgaha koyup bir iki kere yuvarlayalım. uzun bir parça kesip elimizle hafif bastırıp aralıklı keselim. Altından ve üstünden bıçakla şekil verelim. Düzde yapılabilir.<br />Bol yağda kızartalım. Kızartırken hamurların üstüne kaşıkla devamlı yağ atalım. ( daha çok kabarmasını sağlar.)</b>
|