Merve |
11.Nisan.2019 21:40 |
Kızarmış biber dolması
<b>Malzemeler<br /><br />1 turp<br />50 ml süt<br />200 gr. yoğurt<br />1 yumurta<br />tuz<br />2-3 çorba kaşığı un<br />karabiber<br />50 gr. galeta unu<br />kırmızı toz biber<br />Kızartmalık yağ<br />12 büyük çarliston biber<br />1 demet maydanoz<br />250 gr ak peynir<br /><br /><br /><br /><br />Yapılışı<br /><br />Hazırlama süresi:35 dak.Pişirme süresi:10 dak.<br />1- Turpu yıkayıp rendeleyin yada ince şeritler halinde doğrayın. Yoğurtla karıştırıp tuz karabiber ve kırmızı toz biberle tatlandırın.<br /><br />2- Çarliston biberleri yıkayıp üst kısımlarını kestikten sonra çekirdeklerini ayıklayın.<br /><br />3- Maydanozu yıkayıp ayıklayın. Ardından ince ince kıyın.Peynir ve sütle karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Peynirli karışımı bir sıkma torbasına doldurun.Biberleri karışımla doldurun.<br /><br />4- Yumurtayı derin bir tabakta çırpın .Biberleri una sonra yumurtaya son olarak galeta ununa bulayın. İşlemi tekrarlayın. İki defa malzemeye bulanmış biberler daha lezzetli olur. Kızartmalık yağı kızdırıp biberleri 5 dakika kızartın. Kağıt bir mutfak havlusunun üzerine alıp yağını çektirin.Yoğurtlu sos eşliğinde servis yapın.<br /><br />Afiyet Olsun</b>
|