Merve |
11.Nisan.2019 21:41 |
Tavuklu kabak dolmasi
<b>TAVUKLU KABAK DOLMASI <br /><br />malzemeler <br /><br />4 Adet iri kabak <br />300 gr haşlanmış tavuk göğüs eti <br />2 Adet salatalık <br />4-5 Dal roka <br />1 Adet limon suyu <br />3 Çorba kaşığı zeytinyağı <br />Tuz karabiber <br /><br />Hazırlanışı : <br />Kabakları temizleyip her birini 4 eşit parçaya kati ve içlerini çıkarın. <br />Roka yapraklarını yıkayıp süzün. <br />Haşlanmış tavuk etlerini didikleyin. <br />Salatalıkları soyun ve çekirdekli kısımlarını çıkarıp zar şeklinde doğrayın. <br />Salatalık tavuk eti ve kabak içlerini karıştırın. <br />Hazırladığınız bu karışımla kabakları doldurun. <br />Düz bir tencerere dizip üzerini örtecek kadar su ek edin. <br />1 Çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz ek edip orta ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayana dek pişirin. <br />Limon suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı tuz ve karabiberi karıştırın. <br />Kabaklar yumuşayınca ateşten alıp servis tabağına dizin. <br />Üzerine 1 kepçe aş suyu ve hazırladığınız limonlu karışımı gezdirerek dökün. <br />Roka yapraklarıyla süsleyip servis yapın. <br /><br />süre:40dk 4 kişilik</b>
|