![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
TAVUKLU KABAK DOLMASI
malzemeler 4 Adet iri kabak 300 gr haşlanmış tavuk göğüs eti 2 Adet salatalık 4-5 Dal roka 1 Adet limon suyu 3 Çorba kaşığı zeytinyağı Tuz karabiber Hazırlanışı : Kabakları temizleyip her birini 4 eşit parçaya kati ve içlerini çıkarın. Roka yapraklarını yıkayıp süzün. Haşlanmış tavuk etlerini didikleyin. Salatalıkları soyun ve çekirdekli kısımlarını çıkarıp zar şeklinde doğrayın. Salatalık tavuk eti ve kabak içlerini karıştırın. Hazırladığınız bu karışımla kabakları doldurun. Düz bir tencerere dizip üzerini örtecek kadar su ek edin. 1 Çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz ek edip orta ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayana dek pişirin. Limon suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı tuz ve karabiberi karıştırın. Kabaklar yumuşayınca ateşten alıp servis tabağına dizin. Üzerine 1 kepçe aş suyu ve hazırladığınız limonlu karışımı gezdirerek dökün. Roka yapraklarıyla süsleyip servis yapın. süre:40dk 4 kişilik |