Merve |
11.Nisan.2019 21:42 |
Körili Sebze Çorbası
<b>Körili Sebze Çorbası <br /> <br />Malzeme<br />- 4 aş kaşığı sıvı Sana<br />- 2 tane pırasa<br />- 1 tane kereviz<br />- 4 tane taze soğan<br />- 1 tane kabak<br />- 1 tane havuç<br />- 1 tane patates<br />- 1 tatlı kaşığı köri<br />- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber<br />- 6 su bardağı tavuk suyu (2 tane tavuk bulyon=1 paket tavuk toz bulyon)<br />- Tuz ve karabiber<br /><br />Hazırlanışı<br />Taze soğanları ayıklayıp ince ince kıyınız.<br />Pırasaları ayıklayıp önce ortadan ikiye kesiniz. Daha sonra kibrit çöpü uzunluğunda parçalar halinde kıyınız.<br />Kereviz ve patatesin kabuklarını soyup kuşbaşı doğradıktan sonra kararmamaları için kerevizi limonlu patatesleri ise yalın su da bekletiniz.<br />Havuç ve kabağın kabuğunu kazıyıp rendeleyiniz.<br />Yayvan bir tencerede Sıvı Sana?yı kızdırıp içine köriyi ek edip kavurunuz.<br />Köri kavrulunca içine doğranmış taze soğan ve pırasaları ekleyip 5 dakika sebzeleri köri ile beraber kavurunuz.<br />Daha sonra içine rendelenmiş havuç ve kabakları ekleyip kavurmaya devam ediniz.<br />En son olarak içine sularını süzdüğünüz doğranmış kereviz ve patateslerikırmızı pul biberi et suyu ve tuz ve karabiberi ekleyip sebzeler pişinceye kadar kaynatınız.<br />Pişen çorbayı mikserden çekerek püre haline getirip servis tabağına alınız.<br />Çorbanın üzerine kırmızı pul biber ve kıyılmış kereviz yapraklarını serpip sıcak olarak servis ediniz.</b>
|