Merve |
11.Nisan.2019 21:42 |
Terbiyeli Sebze Çorbası
<b>Malzeme<br />- 4 aş kaşığı Sana Kase<br />- 2 aş kaşığı un<br />- 1 tane kuru soğan<br />- 2 tane pırasa<br />- 1 tane havuç<br />- 1 su bardağı bezelye<br />- 1 tane patates<br />- 3 diş sarımsak<br />- 5 su bardağı tavuk suyu<br />- 2 su bardağı süt<br />- Tuz ve karabiber<br />- Terbiyesi İçin:<br />- ½ su bardağı yoğurt<br />- 1 tane yumurta sarısı<br />- ½ tane limonun suyu<br />- ½ demet Dereotu<br /><br />Hazırlanışı<br />Kuru soğanı yemeklik doğrayıp pırasaları ayıkladıktan sonra kıyın.<br />Havçun kabukların kazıyıp patatesin kini soduktan sonra küçük küpler halinde doğrayıp patatesleri kararmamaları için su dolu bir kapta bekletin.<br />Sarımsakları ve dereotunu ayıladıktan sonra ayrı ayrı kıyıp tabaklara alın.<br />Dereotunu ayıklayıp kıyın.<br />Derin bir tencerede Sana Kase kızdırıp içine kuru soğan ve sarımsakları ek edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.<br />Soğanlar pembeleştikten sonra içne kıyılmış pırasaları ekleyip sote edin.<br />Pıraslar sönünce içine doğranmış havucu bezelyeleri ve patatesi ekleyip kavurmaya devam edin.<br />Daha sonra içine unu ek edip unun kokusu çıkana kadar kavurun.<br />En son olarak sebzelerin içine tavuk suyunu sütü tuz ve karabiberi ek edip çorbayı bir taşım kaynatın.<br />Çorba kaynarken küçük bir kâsede yoğurdu limon suyunu ve yumurta sarısını bir çırpıcı veya mikser yardımı ile karıştırın.<br />Çorbayı ateşten indirmeden içine karıştırarak terbiyeyi ekleyip bir taşım kaynatın. Terbiyeyi ekledikten sonra çok kaynatırsanız eğer çorba kesilir.<br />Pişen çorbayı servis tabağına alıp üzerini taze dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis edin.</b>
|