![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzeme
- 4 aş kaşığı Sana Kase - 2 aş kaşığı un - 1 tane kuru soğan - 2 tane pırasa - 1 tane havuç - 1 su bardağı bezelye - 1 tane patates - 3 diş sarımsak - 5 su bardağı tavuk suyu - 2 su bardağı süt - Tuz ve karabiber - Terbiyesi İçin: - ½ su bardağı yoğurt - 1 tane yumurta sarısı - ½ tane limonun suyu - ½ demet Dereotu Hazırlanışı Kuru soğanı yemeklik doğrayıp pırasaları ayıkladıktan sonra kıyın. Havçun kabukların kazıyıp patatesin kini soduktan sonra küçük küpler halinde doğrayıp patatesleri kararmamaları için su dolu bir kapta bekletin. Sarımsakları ve dereotunu ayıladıktan sonra ayrı ayrı kıyıp tabaklara alın. Dereotunu ayıklayıp kıyın. Derin bir tencerede Sana Kase kızdırıp içine kuru soğan ve sarımsakları ek edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra içne kıyılmış pırasaları ekleyip sote edin. Pıraslar sönünce içine doğranmış havucu bezelyeleri ve patatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra içine unu ek edip unun kokusu çıkana kadar kavurun. En son olarak sebzelerin içine tavuk suyunu sütü tuz ve karabiberi ek edip çorbayı bir taşım kaynatın. Çorba kaynarken küçük bir kâsede yoğurdu limon suyunu ve yumurta sarısını bir çırpıcı veya mikser yardımı ile karıştırın. Çorbayı ateşten indirmeden içine karıştırarak terbiyeyi ekleyip bir taşım kaynatın. Terbiyeyi ekledikten sonra çok kaynatırsanız eğer çorba kesilir. Pişen çorbayı servis tabağına alıp üzerini taze dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis edin. |