Merve |
11.Nisan.2019 21:42 |
Kanepe Tarifleri
Sarımsaklı Ekmek Tarifi<br /><b>Malzemeler</b><br />Ekmek dilimleri<br />3 diş sarımsak<br />1 çay bardağı zeytinyağı<br />1 tatlı kaşığı kekik<br />tereyağı<br /><b>Hazırlanışı</b><br />- Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serip ekmek dilimlerini sıralayalım.<br />- Her bir dilimin üzerine bıçağın ucu ile bir miktar tereyağı sürün. Ben tereyağı yerine Zeytinyağlı Becel kullandım, siz nasıl tercih ederseniz o şekilde yapabilirsiniz.<br />-Bir kase içerisinde ezilmiş sarımsak, kekik ve zeytin yağını karıştırın. Ekmek dilimlerinin üzerine bu karışımdan sürün.<br />- Fırının sadece üst kısmını 200 radde ısıtın. Ekmekler altın rengini alıp, sarımsağın kokusu çıkıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun <br />Alıntıdır.
|