![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Sarımsaklı Ekmek Tarifi
Malzemeler Ekmek dilimleri 3 diş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kekik tereyağı Hazırlanışı - Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serip ekmek dilimlerini sıralayalım. - Her bir dilimin üzerine bıçağın ucu ile bir miktar tereyağı sürün. Ben tereyağı yerine Zeytinyağlı Becel kullandım, siz nasıl tercih ederseniz o şekilde yapabilirsiniz. -Bir kase içerisinde ezilmiş sarımsak, kekik ve zeytin yağını karıştırın. Ekmek dilimlerinin üzerine bu karışımdan sürün. - Fırının sadece üst kısmını 200 radde ısıtın. Ekmekler altın rengini alıp, sarımsağın kokusu çıkıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun Alıntıdır. |