Merve |
11.Nisan.2019 21:43 |
Kadayıf Böreği
<b> </b><br /><b>Malzemeler: </b><br /><b>1/2 kg. kadayıf</b><br /><b>30 gr. eritilmiş Becel (125 gr. lık kutunun dörtte biri) </b><br /><b>1/2 çay bardağı zeytinyağı </b><br /><br /><b>İçi için:</b><br /><b>Borcama yaydığınız kadayıfları kaplayacak kadar:</b><br /><b>salam </b><br /><b>pastırma </b><br /><b>dil peyniri</b><br /><br /><b>Sosu için:</b><br /><b>3 yumurta </b><br /><b>3 su bardağı süt</b><br /><b>tuz</b><br /><br /><b>Hazırlanışı:</b><br /><b>Kadayıfın tamamını Becel ve zeytinyağı karışımı ile yağlayıp yarısını borcama </b><br /><b>yayın. Yumurtalı sütlü sosun yarısını borcama yaydığınız kadayıflara döküp </b><br /><b>üzerine salam, pastırma ve dil peynirini ekleyin. Kalan kadayıfları da harcın </b><br /><b>üzerine yayıp sosun kalanını ekleyin. Bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün </b><br /><b>175' fırında kadayıfların altı üstü kızarana kadar böreği fırınlayın.</b><b><br /></b>
|