Forumbulteni.Com

Forumbulteni.Com (https://forumbulteni.com/)
-   Hamur İşleri (https://forumbulteni.com/hamur-leri/)
-   -   Çift Çekirdekli Ekmekler (https://forumbulteni.com/hamur-leri/6276-ift-ekirdekli-ekmekler.html)

Merve 14.Ocak.2019 00:31

Çift Çekirdekli Ekmekler
 
Çift Çekirdekli Ekmekler Malzemeler:* 1 1/3 (üçte bir) bardak su* 4 1/2 (yarım) bardak un* 2 aş kaşığı tereyağı* 1 çay kaşığı toz instant maya* 2 aş kaşığı iç kabak çekirdeği* 1 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz* 1 aş kaşığı toz şeker* 2 aş kaşığı iç ay çekirdeği Hazırlanması:* Makineye suyu koyun. Unu sıvıların üzerini tamamen kaplayacak şekilde serpin.* Tuz, şeker ve tereyağını kabın farklı köşelerine koyun.* Unun ortasını hafifçe açarak (ancak suya ulaşmayacak şekilde) mayayı ortaya dökün.* Normal ekmek pişirme konumu (1. ayar), medium crust, 1.5 lb ağırlığını seçin.* İlk bip sesinde (yaklaşık yarım saat sonra) çekirdekleri ek edin.* Yaklaşık 3 saat sonra kabıyla birlikte ekmeği makineden alın.* Biraz soğuduktan sonra kabından çıkartın (soğumadan keserseniz ekmeğiniz ufalanabilir).


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:45.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.