Çift Çekirdekli Ekmekler
Çift Çekirdekli Ekmekler Malzemeler:* 1 1/3 (üçte bir) bardak su* 4 1/2 (yarım) bardak un* 2 aş kaşığı tereyağı* 1 çay kaşığı toz instant maya* 2 aş kaşığı iç kabak çekirdeği* 1 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz* 1 aş kaşığı toz şeker* 2 aş kaşığı iç ay çekirdeği Hazırlanması:* Makineye suyu koyun. Unu sıvıların üzerini tamamen kaplayacak şekilde serpin.* Tuz, şeker ve tereyağını kabın farklı köşelerine koyun.* Unun ortasını hafifçe açarak (ancak suya ulaşmayacak şekilde) mayayı ortaya dökün.* Normal ekmek pişirme konumu (1. ayar), medium crust, 1.5 lb ağırlığını seçin.* İlk bip sesinde (yaklaşık yarım saat sonra) çekirdekleri ek edin.* Yaklaşık 3 saat sonra kabıyla birlikte ekmeği makineden alın.* Biraz soğuduktan sonra kabından çıkartın (soğumadan keserseniz ekmeğiniz ufalanabilir).
|