![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Alabalık Buğulama
(4 Kişilik) Malzeme: 4 tane Alabalık (fileto edilmiş) 4 tane defne yaprağı 3 tane domates 3 tane çarliston biber 1.5 tane limonun suyu 70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir) 250 gr. mantar 1 çorba kaşığı kapari turşusu Tuz ve karabiber Yapılışı: Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir. Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir. İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ek edilir. Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ek edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir. Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ek edebilirler. |