![]() |
![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Acikulak
Yapraklari eksi olan ve salata yapiminda kullanilan küçük bir bitki. Çig ve pismis olarak yenebilen bu bitkiye kuzukulagi da denir. Agartma Yumurta sarisi ve seker karisimini bir müddet çirparak beyazlatma. Supangle yapiminda kullanilan yumurta sarilarinin önce agartilmasi gibi... Ala kart (Fr. A la carte) Mönüden seçilerek, siparis üzerine yapilan aş servisi yöntemi. Yemekleri seçebilme özelligi. Ala vapör (Fr. A la vapeur) Buharda pisirme usulü Alaca patlican Kabugu uzunlamasina birer parmak arayla soyulmus patlicana denir. Bu sekilde soyulan patlicanin kabugunun kokusu korunmus, ama buruk tadi azalmis olur. Üstelik tenceredeki pisme suyu ve yagin da rahatlikla içine geçmesi saglanir |