Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 20:54
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Turşu yaparken dikkat edilecek noktalar

Turşu yaparken dikkat edilecek noktalar.

İyi bir turşu elde etmek için öncelikle dikkat edilmesi gereken nokta, turşunuzu kurarken turşuluk sebze kullanılmasıdır. İri sebzeler ile kurulan turşu, lezzetli olmayacağı gibi dayanıklı da olmaz. Turşuluk salatalık 7-10 cm. arasında olmalı, biber ince ve etsiz, ak lahana ise katı ve sıkı dokulu, ak yapraklı olmalıdır. Turşunun oluşumu beklenirken, güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Ayrıca salamuranın seviyesi sebzeleri örtecek miktarda olmalıdır ve tüketilene kadar da bu şekilde saklanmalıdır. Turşunuzu hazırlarken, defne yaprağı, maydanoz, dereotu, kereviz yaprağı, adet karabiber, sarımsak gibi çeşniler eklemeniz turşunuza ayrı bir tat verecektir. Turşunuzu tükettikten sonra suyunu da içebilirsiniz. Turşu çeşitleri arasında ilk akla gelenler salatalık, biber, domates, havuç, patlıcan ve lahanadır. Artık çeşitler bununla kalmıyor, aklınıza gelen her türlü sebze ve meyvenin turşusunu kurabiliyorsunuz. Bunlar arasında kabak, şalgam, pırasa, acur, karnabahar, taze fasulye, mısır, pancar, soğan, sarımsak, kızılcık, karpuz, kiraz, muşmula, ayva, mandalina, portakal, üzüm, elma ve armut sayılabilir.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
dikkat, edilecek, noktalar, turşu, yaparken


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:17.


mersin escort alanya eskort