![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Kekikli Tavuk Salatası (5 Kişilik)
Malzemeler: 5 Piliç Göğsü 5 Dal Taze Kekik 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı Haşlanmış Mısır 4 Salata Yaprağı 10 Kiraz Domates Tuz, karabiber Fesleğenli Sos İçin: 1 Demet Fesleğen 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 4 Yemek Kaşığı Limon Suyu 1 Çay Kaşığı Şeker Tuz, Karabiber HAZIRLANIŞI : Piliç göğüslerinin derilerini temizleyip kekik, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile marine edin. Bu şekilde 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Tavada çok az zeytinyağı ısıtıp piliçleri soteleyin.Üzerine bir kapak kapatıp ocaktan alın. Salataları iyice yıkayıp kurutun. Büyük parçalar halinde kesin. Hepsini bir tabağa alın. Pişmiş piliçleri küçük parçalara ayırıp salatanın üzerine serpiştirin. Mısır ve kiraz domatesleri de ek edin. Fesleğeni blenderde çekin. Kalan malzemeleri de blenderden geçirip salatanın üzerine dökün ve servis yapın. |