![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Vitamin deposu yer elması
Bol miktarda fosfor, demir ve kalsiyumun yanı sıra A ve C vitaminleri içeren yer elması ebeveyn sütünü artırıyor, yaşlılara güç veriyor. İşte yer elması yemeğinin tarifi: Romatizma, gut hastalığı, kabızlık ve sindirim zorluğundan yakınanlara yerelması yemeleri salık veriliyor. Ayrıca tok tutucu özelliği ve az kalori içermesi nedeniyle diyet yapanlar için ülkü bir sebze. 'Peki bu yer elması nasıl pişirilecek' diye düşünüyorsanız işte size tarifi: MALZEMELER 500 gr. yer elması 1 tane soğan 1 tane havuç 1 fincan pirinç 4 çorba kaşığı zeytin yağı tuz ,limon doğranmış maydanoz Yemeklik olarak doğranan soğanlar zeytinyağında kavurulurken içerisine küçük küçük doğranmış havuçlar eklenir ve pişirmeye devam edilir. Diğer taraftan yıkanıp kabukları soyulan yer elmaları kararmaması için limonlu suya alınır. Kavurulan soğan ve havucun içerisine yer elmaları ve yıkanan pirinç eklenir. Üzerine çıkacak kadar sıcak su ve tuz konularak Kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir. Pişme süresi 15 dakikadır. Servis tabağına alındığında doğranmış maydanoz ve limon suyu ek edilir. Soguk olarak ikram edilir. |