Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 20:56
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Uskumru, Aioli Soslu

Malzeme
- 375 ml (1 1/2 su bardağı) mayonez
- 2 diş sarmısak (dövülmüş)
- 100 ml (2/5 su bardağı) zeytinyağı
- 5 orta boy uskumru
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 120 gr (1 su bardağı) un
- 30 gr (2 çorba kaşığı) Sana
- 1 limon (süsleme için)
- 1 demet maydanoz (süsleme için)
Hazırlanışı
Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayın.
Önce aioli sosu hazırlayın. Bunun için dövülmüş sarmısakla mayonezi bir telle iyice karıştırın. Daha iyi bir yöntem olarak mayonez yapmaya başlarken karıştırma kabına yumurta sarısı, hardal, sirke koyduğunuzda dövülmüş sarımsağı da ek edin. Sonra tıpkı mayonez yapılır gibi zeytinyağını bir sicim gibi akıtarak bu malzemeye yedirin.
Balıkları temizleyip, kanı tamamen gidinceye kadar yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın. Unu, balıkları alacak büyüklükte bir kaba eleyin. Balıkların her iki yanını hafifçe tuzlayın. Yine her iki yanını una bulayıp, silkeleyerek çok unlarını atın. Unlanmış balıkları ızgaranın üzerine yerleştirin. Üzerine her iki yanını una bulayıp, silkeleyerek çok unlarını atın. Unlanmış balıkları ızgaranın üzerine yerleştirin. Üzerlerine kalan zeytinyağını arasıra bir fırça ile sürerek bir defa çevirip her iki yanını da renk alıncaya kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirin. Sana' yı bir kapta eritin. Izgara edilmiş uskumruların üzerine maydanozla süsleyip, yanında aioli sosla, sıcak olarak servis yapın.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
aioli, soslu, uskumru


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:34.


mersin escort alanya eskort