![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
VİŞNELİ KULE
Ayrıntılı tanım vermeyeceğim, sadece umumi yapılışını anlatacağım, malzemeler ve miktarlarla istediğiniz şekilde oynayabilirsiniz. Bitter çikolata ve kremayı beraber erittim, bir pişirme kağıdının üzerine çok ince olmayacak şekilde, bir tabaka halinde döküp 15-20 dakika dondurdum. Çıkarıp kalpli kalıplarla kestim. Sırası gelene kadar buzdolabında beklediler. Püre yapılmış vişne, krema ve krema sertleştiricisini beraber çırptım. Dondurucuda arada bir karıştırarak dondurma gibi sertleşinceye kadar beklettim. Tabağa bir kalpli çikolata koydum, üzerine iki çay kaşığı yardımıyla top haline getirdiğim vişneli kremadan koydum, tekrar bir yürek tekrar vişneli krema... En üzerine de ayırdığım vişne püresinden azıcık damlattım. |