![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
1 kilo iri kuşbaşı koyun eti 20 tane arpacık soğanı veya 2 baş iri soğan 3 çorba kaşığı margarin 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 demet dereotu 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Kalın dipli bir tencereye üç çorba kaşığı margarinle birlikte iri kuşbaşı etleri koyun. Et suyunu salıverip yine çekinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle ortadan daha az hararette pişmeye bırakın. Et suyunu çekince ayıklanmış 20 tane arpacık soğanı veya çentilmiş iki baş soğanı ete katarak soğanlar pembeleşinceye kadar çevirin. Pul biberi ve bir bardak sıcak suyu ek ederek, etler yumuşacık oluncaya kadar, arada yarım bardak su ve ateşten indirmenize 10 dakika kala da tuzunu ek edip, ateşten çekin. Servis yaparken üzerine ince kıyılmış dereotu serpebilirsiniz. Etin yanında kızarmış patates veya haşlanmış patates verebilirsiniz. |