![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler
200 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış) Muhallebi için, 1 paket hazır muzlu veya vanilyalı puding, 2 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 3 aş kaşığı kakao 2 aş kaşığı toz şeker 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 6 su bardağı un Yapılışı Geniş bir kabın içinde; margarin, sıvıyağ, yoğurt, kakao, toz şeker, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur tutup, 30 dakika bekletin. Muhallebi için toz pudingle sütü karıştırıp, orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak katılaşıncaya kadar pişirin, soğumaya bırakın. Hamurdan koz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın. İçine 1 tatlı kaşığı muhallebi koyarak hamuru kapatıp, yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizilmiş kurabiyeleri 175 derecede 25 dakika pişirin. |